Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє перевірити суб’єктів 5-ти найбільших ринків щодо наявності монопольних зловживань та у разі потреби запустити процеси розділення

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє перевірити суб’єктів 5-ти найбільших ринків щодо наявності монопольних зловживань та у разі потреби запустити процеси розділення.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/report/program-execution/2019
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, усунути існуючі бар’єри на найбільш важливих ринках з урахуванням результатів досліджень, отриманих від Антимонопольного комітету, щодо стану зазначених ринків та бар’єрів, які на них існують, віднесено до подальших запланованих дій.

Станом на початок березня заявлену перевірку не було завершено, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки уряду у березні 2020 року. Варто зазначити, що АМКУ постійно здійснює перевірки ринків.