Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє спростити реєстрацію селянських господарств та отримання дозвільної документації для введення в обіг сільськогосподарської продукції

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє спростити реєстрацію особистих селянських господарств як суб’єктів господарювання та отримання необхідної дозвільної документації для введення в обіг сільськогосподарської продукції.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • Лист МЕРТ
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/65919.html

Результат

Відповідно до листа Мінекономіки від 11 лютого 2020 року, міністерством підготовлено проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів». Цим проектом передбачено ряд змін в чинному харчовому законодавстві в тому числі відкриваються можливості для малих виробників розпочати свою діяльність по спрощеному підходу реєстрації потужностей. Наразі, проєкт Закону проходить зовнішнє узгодження з центральними органами виконавчої влади.

Враховуючи те, що вказаний законопроєкт не ухвалили і відповідно не спростили реєстрацію, обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки уряду на початку березня 2020 року.