Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє модернізувати роботу Державної служби зайнятості

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє модернізувати Державну службу зайнятості через перехід до моделі роботи на принципах аутсорсу – із залученням приватних кадрових агентств до пошуку роботи та метчінгу працівників з найкращими роботодавцями, залученням приватних надавачів освітніх послуг до навчання робітників сучасним навичкам, які затребувані на ринку праці та створенням еко-системи з веб-порталів, що забезпечують профайлінг, тренування для пошуку роботи, підвищення професійних навичок, метчінг та супроводження на новій роботі для безробітних і внутрішніх та зовнішніх трудових мігрантів з метою їх залучення на український ринок праці.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainski-pracivniki-maut-legalnu-robotu-ta-vitracaut-mense-casu-na-posuk-novoi-legalnoi-roboti
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://ru.slovoidilo.ua/promise/65916.html

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, затвердити Стратегію реформування служби зайнятості, оптимізувати її структуру, віднесено до подальших запланованих дій уряду.

У Положення про державну службу зайнятості змін не вносили (наказ Мінсоцполітики від 14.06.2019 № 945). Перехід до моделі роботи на принципах аутсорсу не відбувся.

Враховуючи те, що уряду не вдалося модернізувати роботу Державної служби зайнятості, обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки уряду на початку березня 2020 року.