Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє забезпечити визнання в Україні застосовуваних у ЄС переліків харчових добавок, ароматизаторів, тверджень про користь

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє забезпечити визнання в Україні застосовуваних у ЄС переліків харчових добавок, ароматизаторів, ензимів, тверджень про користь для здоров’я та про споживчу цінність кормових добавок.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainski-spozivaci-otrimuut-bezpecni-tovari-ta-poslugi
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/85777.html
  • https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=6ee23da5-60fd-41ba-a2d1-47f304828938&title=UMinekonomikiObgovoriliStanImplementatsiiUkrainskogoZakonodavstvaUSferiSfzDoVimogZakonodavstvas

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, забезпечити визнання в Україні застосовуваних у ЄС переліків харчових добавок, ароматизаторів, тверджень про користь, віднесено до подальших запланованих дій уряду.

Також, відповідну обіцянку було перенесено в програму нового уряду. Потрібно ухвалити низку нових НПА. Відповідні законопроєкти уряд підготував лише в червні 2020 року.

Враховуючи те, що уряд не створив необхідні умови для забезпечення визнання, обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки уряду на початку березня 2020 року.