Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань молоді і спорту
  • Представник Уряду у Парламенті

Мокан заявив, що інвентаризація всіх земель та вдосконалення Держгеокадастру відбудеться до 1 жовтня 2020 року

27 вересня 2019 року народний депутат України Василь Мокан заявив, що до 1 жовтня 2020 року пройде повна інвентаризація земель та вдосконалиться Держгеокадастр. "Саме тому у проекті закону і прогнозується і пропонується запустити обіг земель з 1 жовтня 2020 року, а цей період використати для інвентаризації всіх земель, вдосконалення Держгеокадастру. І це також буде зроблено" (відео 2:57:13 - 2:57:38). СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 27 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=ZL9Sbog2bp0&feature=youtu.be&t=10636
  • https://land.gov.ua/do-21-veresnia-inventaryzatsiiu-zemel-silskohospodarskoho-pryznachennia-bude-zaversheno-u-8-oblastiakh/
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3128205-roman-lesenko-golova-derzgeokadastru.html

Результат

8 вересня 2020 року на сайті Держгеокадастру повідомили про те, що на той час інвентаризацію землі сільськогосподарського призначення завершено лише в одній області, проте ще 7 областей планують завершити до 22 вересня поточного року, інші області, переважно приватних виконавців, не встигають виконати свої зобов’язання.

"Умови договорів не виконані, а це означає, що Держгеокадастр має прийняти рішення – застосовувати передбачені договорами санкції, чи, якщо на те є об’єктивні причини, продовжувати терміни виконання робіт. Це рішення буде прийняте найближчим часом", - підбито підсумки на сайті.

Відповідно до заяви Голови Держгеокадастру України Романа Лещенко від 3 листопада поточного року інвентаризація земель не була завершена і блокується декількома областями. Обіцянка отримає статус "не виконано".