Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Милованов запевнив, що іноземцям не дозволять купувати землю

23 вересня 2019 року міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов запевнив, що іноземцям не дозволять купувати землю. На запитання ведучого, чи дозволять іноземцям купувати землю, міністр відповів: «Іноземцям, ні. Українським юридичним і фізичним особам» (відео 5:31).
Архів
Сказано 23 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/S90UMtyn8cs?t=331
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68308

Результат

Обіцянку щодо запуску ринку землі в Україні зафіксовано в окремій публікації.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» був ухвалений лише наприкінці березня 2020 року – набрання чинності відбудеться 01.07.2021. Відповідно до норм, іноземцям дозволили купувати землю за результатами референдуму.

У період перебування Тимофія Милованова на посаді міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України не було створено передумов для запуску ринку землі, але разом з цим, відповідно й іноземцям не дозволяли купувати землю – бо ринку не існувало.

Таким чином, станом на день відставки уряду (4 березня) обіцянці неможливо присвоїти статус, тому публікацію перенесено до розділу «архів».