Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань бюджету

Лаба у передвиборчій програмі пообіцяв запровадити автоматичний контроль ваги та швидкості автомобілів

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Михайла Лаби з обіцянкою запровадити автоматичний контроль ваги та швидкості автомобілів.
Виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=20984.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13182
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14105

Результат

3 червня 2021 року ВРУ ухвалила проєкт закону №3742 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю. Законом передбачається закріпити можливість фіксації порушень, пов’язаних з відсутністю документів щодо узгодження умов та режимів перевезення в разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документу про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів, в автоматичному режимі, та повноваження центрального щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд дорогами транспортних параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю. Передбачається підвищення відповідальності перевізників за перевищення встановлених габаритно-вагових норм.

29 червня було ухвалено законопроєкт №3743 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю. Запроваджується відповідальність за відмову від габаритно-вагового контролю та за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаро-транспортної накладної.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки нардеп підтримав дані законопроекти.