Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рябошапка пообіцяв створити декілька комісій для реформування органів прокуратури

4 вересня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка пообіцяв створити декілька комісій для реформування органів прокуратури.
Виконано
Сказано 4 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/genprokuror-ruslan-ryaboshapka-ruka-drognet-1567776725.html?fbclid=IwAR3V2IEhfGv7XU5f6WIIhOQiLf5VWugpIB9XLH3dWAoQL38lxZxqRriiaxw
  • https://www.gp.gov.ua/ua/index.html
  • https://old.gp.gov.ua/ua/news_for_sertification.html?_m=publications&_t=rec&id=261863&fp=40
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/113-20
  • https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66266

Результат

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» від 19.09.19 з метою проведення атестації прокурорів і слідчих ГПУ (!) генпрокурор Рябошапка створив дві кадрові комісії та затвердив Порядок роботи кадрових комісій від 17.10.19. Комісії складаються з представників органів прокуратури (50%), представників зовнішніх спостерігачів (50%).

Генеральний прокурор відповідними наказами від 4 листопада 2019 року створив третю кадрову комісію з розгляду дисциплінарних скарг і затвердив Порядок розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження.

В цілому, створення таких кадрових комісій було передбачено новим законодавством щодо реформування органів прокуратури (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» від 19.09.19), відповідно до якого, зокрема, встановлюється, що в Офісі Генерального прокурора, у кожній обласній прокуратурі утворюються відповідні кадрові комісії як органи для забезпечення проведення атестації, здійснення добору, розгляду дисциплінарних скарг.

Враховуючи те, що після заяви генпрокурора Рябошапки ухвалили необхідний законопроєкт, який і передбачає створення таких комісій, а також те, що в Офісі Генерального прокурора вже створено декілька комісій, обіцянці присвоєно статус «виконано».