Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рябошапка пообіцяв залучити зовнішніх спостерігачів до роботи комісій з реформування та «очищення» прокуратури

29 серпня 2019 року кандидат на посаду генерального прокурора Руслан Рябошапка пообіцяв, що до роботи комісій з реформування та «очищення» прокуратури залучить зовнішніх спостерігачів. «Буде декілька комісій. До роботи комісій обов'язково будуть залучені зовнішні спостерігачі», – відповів Рябошапка (відео 4:31).
Виконано
Сказано 29 серпня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/y924fT4d1C0?t=271
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=259818
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=259818
  • https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0233900-19
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=259818

Результат

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» від 19.09.19 з метою проведення атестації прокурорів і слідчих ГПУ генпрокурор Рябошапка створив дві кадрові комісії та затвердив Порядок роботи кадрових комісій від 17.10.19. Комісії складаються з представників органів прокуратури (50%), представників зовнішніх спостерігачів (50%).

Відповідно до Порядку, зміна члена комісії, делегованого до її складу міжнародними неурядовими організаціями, проектами міжнародної технічної допомоги, дипломатичними місіями, здійснюється за їх пропозицією у зв'язку зі зверненням Генерального прокурора про делегування кандидата у визначений ним строк. У разі ненадання кандидата для заміни у визначений строк, Генеральний прокурор призначає до складу комісії особу на власний розсуд.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».