Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Оржель пообіцяв, що уряд буде ліквідовувати «шкідливі податки»

2 вересня 2019 року міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель пообіцяв, що уряд буде прибирати «шкідливі податки». «Розглядається увага до податків на екстерналії, викиди. Ми будемо переглядати логіку податків і прибирати шкідливі податки, наприклад податок на працю», – заявив міністр (відео 7:24).
Не виконано
Сказано 2 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/vuNHWxyCQVo?t=462
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/66075.html
  • https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/18%20-%20Department/18%20-%20PDF/02.2020/zvit.pdf
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, реформувати принципи оподаткування у сфері поводження з відходами та забезпечити цільове використання коштів – передбачено до 2022 року. Прийняти зміни до законодавства щодо модифікації екологічного податку – віднесено до подальших запланованих дій.

Станом на кінець лютого 2020 року заплановану урядом податкову реформу не проведено, також не відбулось і обіцяної комплексної діагностики податкової системи.

Відповідно до статей 9, 10 Податкового кодексу, загальнодержавні та місцеві податки, збори не скасовували, змін до цих статей не вносили. ЄСВ також не скасовували. Обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки уряду.