Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Заблоцький пообіцяв продати ДП "Укрспирт"

30 серпня 2019 року народний депутат України Мар'ян Заблоцький пообіцяв продати ДП "Укрспирт". "Під кінець будем також працювати над лібералізацією економіки, точно продамо Укрспирт, позбавимось державної монополії", - заявив він (відео 2:31:58-2:32:08).
У процесі
Сказано 30 серпня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=wgVXcA6X94g
  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/628153.html
  • https://agropolit.com/news/14433-3-etapi-rozderjavlennya-dp-ukrspirt
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=819

Результат

Приватизацію заводів ДП "Укрспирт" планується завершити до 1 липня 2021 року. Надходження від продажу оцінюються у 2-3 млрд грн, повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Міністерство чекає на передачу заводів "Укрспирту" до Фонду держмайна і на розгляд та ухвалення в другому читанні президентського законопроекту №2300.

Другий етап приватизації – визначення частки потужностей, які підуть на продаж. Третій етап – забезпечення роботи інвестора.

У Фонді держмайна України чекають на отримання пакету документів, які стосуються подальшої приватизації найбільших аграрних держпідприємств, серед яких ДП «Укрспирт» та концерн «Укрспирт».

Заблоцький підтримав у другому читанні та в цілому проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" (№1054-1) - а також про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового (№2300).