Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Бужанський у передвиборчій програмі пообіцяв внести законопроект про очищення та перезавантаження прокуратури, СБУ, антикорупційних органів

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Максима Бужанського з обіцянкою внести законопроект про очищення та перезавантаження прокуратури, СБУ, антикорупційних органів.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21074.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=20993&SKL=10

Результат

У своїй передвиборчій програмі 2019 року Максим Бужанський обіцяв особисто внести проєкт закону про очищення та перезавантаження прокуратури, СБУ, антикорупційних органів, однак за більше ніж 2 роки роботи у ВРУ він цього не зробив.

Замість цього народний депутат зареєстрував проєкт закону №2287 про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про очищення влади", що протирічить пункту передвиборчої програми.

Поряд з цим він реєстрував ініціативи щодо забезпечення функціонування судової влади в Україні відповідно до міжнародних стандартів судочинства (№2712), який перезавантажує окремі судівські органи, про звільнення А.Ситника з посади Директора Національного антикорупційного бюро України(№3039), про висловлення недовіри Генеральному прокурору Рябошапці Р.Г.(№3154), про внесення змін до розділу II "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" щодо призначення на адміністративні посади у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі(№4227), про внесення змін до статті 11 Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо розблокування діяльності комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Державного бюро розслідувань(№5117).

Максим Бужанський виконав обіцянку лише в частині ініціювання зміни керівництва НАБУ та САП. Однак не продемонстрував послідовність в частині очищення та перезавантаження СБУ, та особового складу антикорупційних органів.

Обіцянка отримує статус "не виконано".