Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Ляшенко у передвиборчій програмі пообіцяла завершення формування об’єднаних територіальних громад

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Анастасії Ляшенко з обіцянкою завершення формування об’єднаних територіальних громад.
У процесі
Сказано 25 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21183.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1973
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5210

Результат

5 грудня 2019 року Верховна рада проголосувала за Закон "Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей). Народний депутат проголосувала "За".

Законопроект передбачає, що об'єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом. Також у проекті закону йдеться, що перспективні плани розроблятимуть обласні державні адміністрації і затверджуватиме Уряд. Тобто процедура створення перспективних планів більше не передбачатиме етапу схвалення цих документів обласними радами.

16 квітня 2020 року Верховна рада проголосувала за Закон "Про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" №2653. Народний депутат була відсутня.

Він передбачає такі зміни:

- ввести поняття адміністративного центру територіальної громади та території територіальної громади;

- до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України уповноважити Кабінет Міністрів України визначати адміністративні центри та території територіальних громад, а також подавати до ВРУ проекти законодавчих актів щодо утворення і ліквідації районів.