Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"

Яценко у передвиборчій програмі пообіцяв зробити все для якнайшвидшого повернення додому українських полонених та «в’язнів Кремля»

13 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Антона Яценко з обіцянкою зробити все для якнайшвидшого повернення додому українських полонених та «в’язнів Кремля».
У процесі
Сказано 13 червня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=15330.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/30150065.html

Результат

В медіапросторі не було помічено намагань та зусиль народного депутата України Антона Яценка для визволення українських політв'язнів з полону РФ. Щодо масштабного обміну полоненими вів переговори та добився повернення незаконно утримуваних Росією українців президент України Володимир Зеленський.

7 вересня 2019 року українські моряки та політичні в’язні Кремля повернулися до України. Україна визволила 24-х взятих у полон Росією у Керченській протоці військових моряків, а також політв'язнів Кремля – громадян України, засуджених Росією. Серед них: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карп'юк, Павло Гриб та інші.

Україна, щоб визволити своїх незаконно утримуваних Росією громадян, видає Кремлю підозрюваних у скоєнні злочинів.

Серед тих, кого забрала Росія, понад два десятки росіян, які визнали себе військовополоненими і написали листа до президента Росії Володимира Путін із проханням включити їх у списки на обмін. Обмін відбувся за схемою «35 на 35».