Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Черкаської обласної державної адміністрації

Скічко у передвиборчій програмі пообіцяв зменшити вартість ліків шляхом ліквідації несправедливих і корупційних націнок

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олександра Скічко з обіцянкою зменшити вартість ліків шляхом ліквідації несправедливих і корупційних націнок.
Виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21075.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5769
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=4700
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=4703

Результат

20 січня 2021 року Кабінет міністрів погодив кандидатуру Олександра Скічка на посаду очільника Черкаської ОДА. Враховуючи те, що депутат за власним бажанням переходить на іншу посаду, статус обіцянки присвоюється по факту виконання чи не виконання ним програми за час депутатських повноважень.

Обіцянка отримує статус "виконано" оскільки депутат в межах своїх повноважень прийняв ряд законодавчих ініціатив необхідних для ліквідації несправедливих і корупційних націнок.

За час перебування депутата на посаді ВРУ ухвалила ряд законопроектів, які мали вплив на зменшення вартості ліків, шляхом зменшення корупційних націнок. Серед цих законопроектів:

1) №2429 про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар'єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров'я. Метою законопроекту є ліквідація штучних бюрократичних бар’єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров’я, зокрема, скорочення часу виведення на ринок України ґенеричних лікарських засобів, створення правових умов для ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, необхідних для медичного забезпечення громадян України. Депутат голосував "за".

2) №2538 про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються Особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я. Цей проект Закону розроблений з метою забезпечення можливості здійснювати закупівлі медичних товарів за кошти державного бюджету із залученням Закупівельної організації, застосування прозорих закупівельних процедур та економії бюджетних коштів, що дозволить забезпечити пацієнтів України життєво необхідними, ефективними, безпечними та якісними лікарськими засобами. Депутат голосував "за".

3) №2539 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету. Законопроект розроблений з метою створення належних умов для функціонування національної системи закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету та підвищення рівня забезпечення населення медичними товарами. Депутат голосував "за".