Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Черкаської обласної державної адміністрації

Скічко у передвиборчій програмі пообіцяв ліквідувати зайві функції державних органів

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олександра Скічко з обіцянкою ліквідувати зайві функції державних органів.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21075.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21146&SKL=10

Результат

20 січня 2021 року Кабінет міністрів погодив кандидатуру Олександра Скічка на посаду очільника Черкаської ОДА. Враховуючи те, що депутат за власним бажанням переходить на іншу посаду, статус обіцянки присвоюється по факту виконання чи не виконання ним програми за час депутатських повноважень.

Для визначення суті обіцянки, тобто, що саме означає пункт передвиборчої програми Олександра Скічка щодо "ліквідації непотрібних державних органів і зайвих функцій" ми направили запит до народного депутата, однак відповіді так і не отримали.

З метою верифікації цієї обіцянки "Слово і Діло" досліджувало питання чи відбувався процес ліквідації державних органів та зайвих функцій в Україні протягом періоду перебування Олександра Скічка на посаді народного депутата.

Висновок: за цей час в Україні не відбувався масштабний процес реорганізації державних органів. Прикладом змін можна назвати ліквідацію податкової міліції (за це рішення Олександр Скічко голосував), однак замість ліквідованої інституції створюється новий орган — Бюро економічної безпеки.

Враховуючи, що в Україні не відбувся масштабний процес ліквідації непотрібних державних органів і зайвих функцій. обіцянка отримує статус "не виконано".

Статус обіцянки може бути змінено в разі отримання офіційної інформації, що народний депутат дійсно впливав на реалізацію обіцяного.