Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Черкаської обласної державної адміністрації

Скічко у передвиборчій програмі пообіцяв впровадити механізм реального народовладдя та прямої демократії

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олександра Скічко з обіцянкою впровадити механізм реального народовладдя та прямої демократії.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21075.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21146&SKL=10
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2388
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6119

Результат

20 січня 2021 року Кабінет міністрів погодив кандидатуру Олександра Скічка на посаду очільника Черкаської ОДА. Враховуючи те, що депутат за власним бажанням переходить на іншу посаду, статус обіцянки присвоюється по факту виконання чи не виконання ним програми за час депутатських повноважень.

За період з вересня 2019 року по січень 2021 року народний депутат не вносив відповідних ініціатив.

Варто додати, що ВРУ ухвалила виборчий кодекс 19 грудня 2019 року з врахованими пропозиціями Президента України. Виборчий кодекс передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах. Документ ліквідує мажоритарку, яку пов’язують з численними фактами підкупу виборців та використанням адміністративного ресурсу, та дає змогу виборцям впливати на те, хто від партій пройде до Ради. Також кодекс змінює систему виборів до місцевих рад, яка не забезпечувала представництва від деяких громад попри те, що виборці прийшли на вибори і проголосували. Олександр Скічко проголосував "за". Також ВРУ ухвалила за основу проект закону №3612 про народовладдя через всеукраїнський референдум. Скічко голосував "за".

Відповідні ініціативи не реалізує в повній мірі те, що було зазначено в передвиборчій програмі, а саме місцевий референдум, що є невід'ємною частиною реального народовладдя та прямої демократії. Обіцянка отримує статус "не виконано".