Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Секретар Комітету з питань транспорту та інфраструктури

Вацак у передвиборчій програмі пообіцяв заборонити назавжди всім чиновникам-корупціонерам усіх рівнів працювати на відповідальних посадах

14 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Геннадія Вацака з обіцянкою заборонити назавжди всім чиновникам-корупціонерам усіх рівнів працювати на відповідальних посадах.
Не виконано
Сказано 14 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=15858.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21006&SKL=10
  • https://nazk.gov.ua/uk/novyny/yak-pratsyuye-reyestr-koruptsioneriv/

Результат

Станом на 16 березня 2021 року народним депутатом України Геннадієм Вацаком не було зареєстровано законопроєкту, який запроваджував би довічну заборону чиновникам-корупціонерам усіх рівнів працювати на відповідальних посадах.

З лютого 2019 року НАЗК адмініструє "Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення", який має на меті недопущення усіх фізичних або юридичних осіб, які вчиняли корупційні дії, до державних посад. Проте, відповідно до закону "Про державну службу", такі особи залишаються обмеженими лише протягом трьох років з дня набрання законної сили відповідного рішення суду.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки обіцяні законодавчі ініціативи не були реалізовані народним депутатом.

Відповідно до пункту 2.3.3.2 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" при повторному перегляді, залежно від дій народного депутата, статус обіцянки може бути змінено.