Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Виділити 100 тис. грн. на облаштування території навколо кращого енергоефективного будинку у 2011 році

Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак повідомив, що ефективне споживання енергетичних ресурсів – один з головних пріоритетів діяльності міської влади у підвищенні енергетичної безпеки столиці. «Цього року ми запроваджуємо конкурс на кращий енергоефективний будинок. Тим мешканцям, які утеплять покрівлю, фасад, поставлять індивідуальний тепловий пункт (тощо), ми виділимо 100 тис. грн. на облаштування території навколо будинку та встановлення дитячого майданчика», – сказав Олександр Мазурчак.
Не виконано
Сказано 17 лютого 2012 р.

Джерело

  • http://kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=238093
  • Лист Заступника голови Комісії з реорганізації Головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження КМДА В. Лісовика від 19 серпня 2012 року

Результат

Обіцянка не була виконана, оскільки переможцям конкурсу "Енергоефективна родина" не була надана зазначена грошова нагорода. Разом із тим, подарунки були забезпечені за рахунок спонсорів. Зокрема, КП "Група впровадження проектів з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва" здійснила комплексний енергоаудит помешкань переможців, а ТОВ "ДТЕК" усунула одну з найбільш проблемних ділянок з тепловтрат.

Нагадаємо, що конкурс "Енергоефективна родина" проводився КМДА спільно з проектом USAID "Реформа міського теплозабезпечення" та ТОВ "ДТЕК" в листопаді 2011 - березні 2012 років.