Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Заступник голови депутатської фракції "Слуга народу"

Тищенко у передвиборчій програмі пообіцяв запровадити відповідальність виконавців та замовників робіт, які займалися модернізацією житлового фонду

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Миколи Тищенка з обіцянкою запровадити відповідальність виконавців та замовників робіт, які займалися модернізацією житлового фонду.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21175.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=4&kod=196
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=21091
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21091&SKL=10

Результат

У своїй передвиборчій програмі 2019 року Микола Тищенко обіцяв запровадження відповідальності для виконавців та замовників робіт, які займалися модернізацією житлового фонду.

Ми розцінюємо дану обіцянку як популістичну, оскільки це не відноситься до повноважень народного депутата. Зокрема, питання відповідальності виконавців та замовників в частині ЖКГ, відноситься до компетенції місцевої влади та правоохоронних органів.

За час роботи у ВРУ Микола Тищенко не відправляв депутатські запити щодо проблем у сфері ЖКГ у місті Київ. Про ці проблеми він не згадував також під час своїх виступів у ВРУ.

Окрім цього, Микола Тищенко не реєстрував жодної законодавчої ініціативи щодо необхідності посилення відповідальності для виконавців та замовників робіт у сфері ЖКГ, хоча долучився до ініціатив щодо посилення відповідальності за правопорушення у інших галузях (№2339 щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу), №4354 щодо посилення відповідальності в галузі поштового зв’язку, №5830 щодо посилення відповідальності за незаконні дії щодо державних нагород)

Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано". Статус обіцянки може бути змінено в разі отримання підтвердження, що народний депутат не забув про власне зобов'язання та сприяє реалізації обіцянки.