Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Трофімцева заявила, що незабаром буде прийнято низку нормативних актів спрямованих на впровадження європейських вимог до якості меду та підвищення захисту бджіл

29 березня 2019 року виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева заявила, що незабаром буде прийнято низку нормативних актів спрямованих на впровадження європейських вимог до якості меду та підвищення захисту бджіл. «Незабаром буде прийнято низку нормативних актів, спрямованих на спрощення регулювання та реєстраційних процедур, підвищення захисту бджіл від шкідливих дій препаратів при обробці рослин, впровадження європейських вимог до якості меду», – пообіцяла в.о. міністра.
Виконано
Сказано 29 березня 2019 р.

Джерело

  • http://agroportal.ua/ua/news/ukraina/ukraina-lishilas-statusa-odnogo-iz-krupneishikh-proizvoditelei-meda/
  • https://minagro.gov.ua/ua/npa/pro-zatverdzhennya-vimog-do-medu-2
  • https://minagro.gov.ua/ua/news/oficijno-v-ukrayini-zatverdzheno-vimogi-do-medu
  • https://minagro.gov.ua/ua/news/minagropolitiki-pogodzhuye-pozaplanovi-perevirki-u-razi-otruyennya-bdzhil-pesticidami-protyagom-dobi?fbclid=IwAR3m2SVVvZmbNrdHEf414TrvyHrm78ktDOBGDdsw2CazcLRLoErHf-hIYbY

Результат

16 травня 2019 року стало відомо, що Мінагрополітики скоротило термін погодження позапланової перевірки інспекторами Держпродспоживслужби у разі отруєння бджіл з декількох тижнів до однієї доби. Надалі погодження будуть надаватись впродовж декількох годин.

Також Мінагрополітики розробило та затвердило обов’язкові вимоги до меду в Україні. Відповідний наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.06.2019 р. № 330 було зареєстровано в Мін'юсті 4 липня 2019 року. Цей наказ набирає чинності через шість місяців – з 6 лютого 2020 року.

Враховуючи цю інформацію обіцянці незадовго до відставки уряду присвоєно статус «виконано».