Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Трофімцева пообіцяла, що у 2019 році на програми державної підтримки галузі тваринництва буде спрямовано 3,5 мільярда гривень

5 березня 2019 року виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева пообіцяла, що у 2019 році на програми державної підтримки галузі тваринництва буде спрямовано 3,5 мільярда гривень, з яких 1,4 мільярда – на розвиток скотарства.
Виконано
Сказано 5 березня 2019 р.

Джерело

  • http://minagro.gov.ua/uk/node/26913
  • https://www.unian.ua/economics/agro/10504317-v-o-ministra-agrarnoji-politiki-olga-trofimceva-potribno-vidvikati-vid-dumki-shcho-nas-des-chekayut.html
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-rozpodil-

Результат

27 березня Кабінет міністрів України прийняв проект розпорядження «Про розподіл коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 2801540 «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» на 2019 рік». Відповідно до рішення було спрямовано 3,5 мільярда гривень.

4 квітня 2019 року виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева повідомила, що у рамках програм державної підтримки фермерів не буде затримок з виплатою коштів. За словами Трофімцевої, деякі програми прописані таким чином, що кошти отримуються з певною періодичністю, тому піки отримання дотацій припадають на третій та четвертий квартали.