Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич обіцяє, що у 2019 році на дообладнання інклюзивно-ресурсних центрів буде використано 39 млн гривень

27 лютого 2019 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич пообіцяла, що у 2019 році для дообладнання інклюзивно-ресурсних центрів буде використано 39 млн гривень. «Розвиток інклюзивної освіти і забезпечення рівних можливостей на освіту для кожної української дитини – один із основних наших пріоритетів. Саме тому цьогоріч ми вперше спрямовуємо гроші на підтримку інклюзії не лише у школах, а й у дитсадках, а також у закладах професійної освіти. Окрім цього, з понад 504 млн грн 39 будуть використані для дообладнання наших інклюзивно-ресурсних центрів. Нагадую, що зараз вже створено більш як 500 таких центрів, а до кінця року їх має бути вже 700», – зазначила міністр (п. 1).
Архів
Сказано 27 лютого 2019 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/inklyuziya-2019-vpershe-groshi-spryamuyut-na-pidtrimku-inklyuziyi-v-sadochkah-ta-zakladah-profosviti
  • https://cedos.org.ua/uk/articles/biudzhet-osvity-ta-nauky-2019
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2737062-v-ukraini-vze-pracue-561-inkluzivnoresursnij-centr.html

Результат

23 липня 2019 року аналітичний центр "CEDOS" в аналізі бюджету освіти і науки відповідного року визначив, що на закупівлю комплектів методик для оцінки розвитку дітей з особливими потребами в інклюзивно-ресурсних центрах в кошторисі закладено 49 мільйонів гривень.

Станом на серпень 2019 року дообладнання та відкриття інклюзивно-ресурсних центрів не було завершено.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку, та те, що заявлені терміни виконання не закінчилися, обіцянку було перенесено до розділу «архів».