Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв опублікувати закон про імпічмент президента

16 лютого 2019 року міський голова Львова і кандидат в Президенті України Андрій Садовий пообіцяв опублікувати закон про імпічмент президента до виборів. "Я однозначно буду вносити законопроект про імпічмент президента тому, що президент має бути підзвітним українським громадянам. І нема чого чекати 5 років, якщо він порушує закон. В цьому законі все буде прописано "чорним по білому" і я цей закон представлю ще до завершення виборів", - заявив він (відео 55:15-55:45).
Виконано
Сказано 16 лютого 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QPhFfskMwFk
  • https://samopomich.ua/my-ne-obyrayemo-monarha-samopomich-prezentuvala-proekt-zakonu-pro-prezydenta-ukrayiny/?fbclid=IwAR1RDRAmkVJJ5835_t--usBdOsHKVuXu8ZyUD03Yo4UPYFq8coxdx9kx_Hk

Результат

2 квітня 2019 року "Самопоміч" презентувала проект закону про Президента України. Парламентська фракція розробила проект закону, який встановлює правила для особи, що перебуває на посаді Президента, і дає дієві запобіжники від зловживань. За словами Андрія Садового, він обіцяє передати проект закону Петру Порошенку та Володимиру Зеленському, які братимуть участь у другому турі президентських виборів. У проекті чітко визначені підстави та процедури для припинення повноважень Президента. Зокрема, деталізовані процеси імпічменту та визначення неспроможності особи виконувати повноваження за станом здоров’я.