Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кириленко направить всі кошти від продажу своєї книги на підтримку бійців АТО

2 жовтня 2018 року Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко пообіцяв передати всі кошти від продажу авторської книги «Три розмови про Україну» на підтримку бійців АТО.
Архів
Сказано 2 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/KyrylenkoVyach/status/1047021471757942787
  • https://www.bookclub.ua/catalog/books/pop/product.html?id=48503
  • https://book-ye.com.ua/catalog/biohrafiyi-vidomykh-lyudej/try-rozmovy-pro-ukrayinu/
  • https://declarations.com.ua/declaration/nacp_6d4dfbb7-66fa-4950-b1ae-16fa308181d0
  • https://book-ye.com.ua/catalog/biohrafiyi-vidomykh-lyudej/try-rozmovy-pro-ukrayinu/

Результат

У щорічній декларації за 2018 рік В'ячеслав Кириленко задекларував 7452 гривні доходу від книжкового клубу «Клуб сімейного дозвілля», в якому продавали його книгу «Три розмови про Україну». Інших подібних доходів Кириленко не вказував в крайніх деклараціях перед звільненням, як і благодійних видатків.

Станом на вересень-листопад 2019 року у книгарнях «Є» та «Клуб сімейного дозвілля» продовжують продавати книгу екс-віце-прем'єра.

Враховуючи те, що продаж 5000 накладу книги Кириленка на час звільнення з посади не був завершений, відповідно направити «всі кошти» від продажу книги було неможливо на час звільнення, обіцянку перенесено до розділу «архів».

Нагадаємо, відповідно до регламенту «Слова і Діла», якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.