Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко заявив, що після висновків експертиз на майно Дмитра Фірташа будуть накладені арешти

10 жовтня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що після висновків експертиз на майно Дмитра Фірташа будуть накладатися арешти. «У пана Фірташа в найближчі місяці будуть добрі для нас повідомлення з органів прокуратури. Це стосуватиметься і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території. Якщо говорити відверто, чекаю остаточних висновків експертиз. Як тільки вони будуть, будуть і підозри, і накладені арешти, і інші резонансні дії», – сказав Юрій Луценко.
Архів
Сказано 10 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://biz.nv.ua/ukr/markets/lutsenko-anonsuvav-areshtu-majna-firtasha-2499423.html
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/lutsenko-dopuskaet-arest-ukrainskih-predpriyatiy-1541153504.html
  • Лист ГПУ від червня 2019 року
  • Лист ГПУ від вересня 2019 року

Результат

1 листопада 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що ГПУ звернеться до суду щодо накладення арешту на активи бізнесмена Дмитра Фірташа в Україні, після одержання висновку експертизи про нанесення збитків держбюджету в результаті ухилення від сплати податків підконтрольних бізнесменові підприємств.

У листі ГПУ від червня 2019 року не було надано інформації стосовно завершення експертиз та арешту активів та майна Фірташа.

Відповідно до листа ГПУ від вересня 2019 року (пункт 6), Генпрокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення службовими особами ПАТ «Рівнеазот» від сплати податків в особливо великих розмірах. У ході розслідування установлено, що ПАТ «Рівнеазот» належить до групи компаній Group DF, кінцевим бенефіціарним власником якої є Дмитро Фірташ. Досудове розслідування триває. Висновків експертиз не отримано.

Враховуючи цю інформацію, після відставки генпрокурора Луценка обіцянку було перенесено до розділу «архів».