Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Артюшенко пообіцяв голосувати за внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей

20 вересня 2018 року народний депутат України Ігор Артюшенко пообіцяв голосувати за внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей (відео:11:25). В ефірі парламентського каналу нардеп заявив: "Я особисто буду голосувати за ці перейменування, тому що нелогічно, коли у нас місто Кіровоград ми перейменували, а Кіровоградська область залишається. Залишати назву Дніпропетровська...це ж Петровський організатор голодомору. Те, що треба прибрати цю назву це потрібно. Щодо назви Січеславська – в цьому році ми святкуємо століття Національної визвольної революції, а назва Січеславська область була прийнята за часів УНР. Я буду голосувати за".
Виконано
Сказано 20 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DTBrr0N6EGw
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64418
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20725
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20726

Результат

20 листопада Верховна Рада голосувала за включення до порядку денного проектів постанов про перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Питання Кіровоградської включити вдалося, а от Дніпропетровська область вже перейменовуватися не буде, принаймі на підставі постанови №8329/П, яка була відхилена та знята з розгляду.

Зазначимо, депутат голосував за вказані рішення, тому наразі обіцянку вважаємо виконаною. В подальшому статус може бути змінено згідно з голосуванням за проект постанови №8380/П в цілому.