Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Матківський пообіцяв, що "Народний контроль" подасть свої поправки до державного бюджету 2019, аби підвищили стипендію студента ПТУ

19 вересня 2018 року народний депутат України Богдан Матківський пообіцяв, що "Народний контроль" подасть свої поправки до державного бюджету 2019, аби підвищили стипендію студента ПТУ до рівня студентів вишів. «Зокрема запровадження можливості оплати навчання учнів коштом представників бізнесу, в якому випускники будуть працювати. По суті, це приватне замовлення. Також навчальні заклади зможуть брати кредити на розвиток. А далі ми будемо подавати свої поправки до державного бюджету, аби підвищили стипендію студента ПТУ до рівня студентів вишів», – наголосив народний депутат, член політради партії «Народний контроль» Богдан Матківський. «Народний контроль» запропонував запровадити механізм «приватного замовлення» від підприємств на навчання студентів та дозволити ПТУ брати цільові кредити для поновлення матеріально-технічної бази. У комітеті Верховної Ради з питань освіти і науки відбулося завершальне засідання робочої групи з підготовки законопроекту «Про професійну (професійно-технічну) освіту» в Україні.До законопроекту були враховані пропозиції «Народного контролю»», які мають допомогти зберегти професійну освіту в Україні, якісно її реформувавши.
Не виконано
Сказано 19 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/narodkontrol/photos/a.1639997306238165/2178336379070919/?type=3&theater
  • 1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20997
  • 1

Результат

23 листопада 2018 року в парламенті проголосували Проект Закону про Державний бюджет України на 2019 рік.

Але всі члени партії "Народний контроль": Добродомов Дмитро Євгенович; Мусій Олег Степанович; Матківський Богдан Миронович; Антонищак Андрій Федорович були відсутніми під час ухвалення Держбюджету 2019 в цілому.

19 грудня 2018 року згідно з відповіддю від Бюджетного комітету ВРУ стало відомо, що зазначені народні депутати групи "Народний контроль" не подавали свої пропозиції до другого читання Держбюджету, оскільки згідно з частиною третьою статті 158 Регламенту Комітетом не розглядаються пропозиції народних депутатів України і комітетів Верховної Ради України до законопроекту, підготовленого Кабінетом Міністрів України до другого читання.

Згідно з відповіддю від народного депутата України Богдана Матківського від 1 квітня 2019 року стало відомо, що депутат не відповідає на питання про свої поправки до державного бюджету 2019, аби підвищили стипендію студента ПТУ. Нардеп рекомендує звернутися до виконкому політпартії "Народний контроль". Тобто, відповіді від Богдана Матківського ми так і не отримали.

Оскільки, народний депутат навіть не володіє інформацією про поправки, які збирався подавати "Народний контроль" при формуванні Держбюджету, обіцянка отримує статус "не виконано".