Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сироїд підготує судові позови, щоби скасувати через суд рішення про виділення земельних ділянок Марченку і повернення їх у комунальну власність Києва

7 вересня 2018 року народний депутат України Оксана Сироїд заявила, що підготує позови, для того, щоби скасовувати через суд рішення про виділення земельних ділянок Марченку і повернення їх у комунальну власність Києва. "Ми готуємо зараз весь пакет документів, там будуть всі ті висновки, що ми зібрали, які будуть передані до НАЗК, до НАБУ і до органів правопорядку.Також ми підготуємо позови, для того, щоби скасовувати через суд рішення про виділення земельних ділянок Марченку і повернення їх у комунальну власність Києва". Відео (11: 58). Оксана Сироїд розповіла про корупційні дії, пов’язані із виділенням земельних ділянок у Києві для депутата Романа Марченка. Нагадаємо, виконавчий комітет Політичної Партії «Об’єднання «Самопоміч» ухвалив рішення про виключення депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії за підтримку рішення КМР щодо виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Київ, які попередньо були незаконно ним же захоплені. Сьогодні депутат Роман Марченко володіє 14-ма ділянками в прибережній смузі Києва загальною площею 1,4 гектара. Лише одну із цих ділянок Марченко купив, решта — фактично захоплені, а потім легалізовані рішеннями Київської міськради. Шість із цих ділянок — це берегова смуга, яка, за законом, взагалі не може бути у приватній власності.
Не виконано
Сказано 7 вересня 2018 р.

Джерело

  • 1
  • https://samopomich.ua/samopomich-vymagatyme-povernennya-nezakonno-vydilenyh-dilyanok-u-vlasnist-gromady-kyyeva-oksana-syroyid/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 3

Результат

Відповідно до інформаційного листа від Заступника голови ВРУ Оксани Сироїд стало відомо, що у вересні 2018 року відповідні судові процеси щодо скасування через суд рішення про виділення земельних ділянок Марченку і повернення їх у комунальну власність Києва були ініційовані Київською місцевою прокуратурою №2 та вже тривали.

Саме тому, як повідомляє Сироїд, а ні вона, а ні члени Політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» не подавали окремих позовів такого змісту.

Сироїд проінформувала також про те, що щонайменше одна земельна ділянка була витребувана рішенням Господарського суду міста Києва у справі №910/3516/17 від 19.09.2018.

Окрім цього, народний депутат Руслан Сидорович як голова контрольної комісії партії, яка проводила дослідження фактів справи, передав до НАБУ усі матеріали, які містять інформацію про можливе вчинення злочину Романом Марченком.

За результатами цього звернення було зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого вчинення злочину, передбаченого ст.366-1 Кримінального кодексу України (подання завідомо неправдивих відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Відповідь на запит від НАБУ підтвердило вищевказану інформацію щодо звернення Сидоровича та передачі матеріалів цієї справи. А НАЗК запевнило, що не отримувало від членів "Самопомочи" матеріалів щодо визеописаних корупційних дій, пов'язаних з Марченком.

Таким чином, пакет документів, які містять інформацію про можливе вчинення злочину Марченком були передані тільки до НАБУ, в решту органів правопорядку не передавалися.

Але Оксана Сироїд не виконала ще одну з умов обіцянки: не подала позовів в суд. На момент її заяви в вересні позови вже були подані відділенням Київської місцевою прокуратурою №2. Тому, на думку "Слова і Діла", дана обіцянка отримує статус "не виконано".