Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв докласти всіх зусиль для заборони рубати ліс навколо Франківська

24 липня 2018 року голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв докласти всіх зусиль для заборони рубати ліс навколо Івано-Франківська. "Ще підсумок, ми робимо наступним чином. Однозначно, моя позиція того, що я прикладу всі зусилля для того щоб ми заборонили, в законний спосіб, рубати будь-який ліс навколо Іван-Франківська. І це мова іде не тільки про гори", - заявив він(відео 02:30-03:28).
Не виконано
Сказано 24 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DvEEAq0mS_U&feature=youtu.be&t=2m31s
  • Лист першого заступника Івано-Франківської ОДА
  • https://kurs.if.ua/news/frankivskyy_viyskovyy_lispromkombinat_nezakonno_rubaie_lis_u_zoologichnomu_zakaznyku_chornyy_lis__viyskova_prokuratura_65355.html
  • https://kurs.if.ua/articles/vryatuvaty_karpaty_vid_vyrubky_yak_ugoda_pro_yevroasotsiatsiyu_zminyt_lisove_gospodarstvo_prykarpattya_68682.html
  • https://zik.ua/news/2019/03/05/v_ivanofrankivsku_protestuvaly_proty_pryznachennya_eksregionala_v_1522999
  • https://www.president.gov.ua/news/proces-decentralizaciyi-ne-ye-nezvorotnim-tozh-mayemo-ne-dop-54022

Результат

За інформацією Івано-Франківської ОДА заготівля деревини здійснюється при використанні лісових ресурсів у порядку рубок головного користування, що приводяться в стиглих і перестиглих деревостанах. Заготівля деревини, а також інших рубок проводяться постійними лісокористувачами, яким у порядку закону надано це право. Матеріали лісовпорядкування по ДП "Івано-Франківський лісгосп" погоджені і затверджені в установленому порядку.

Водночас, на території області обурення вирубкою лісів на Прикарпатті вже вихлюпується за межі соцмереж і виливається в акції прямої дії. Терпець урвався у мешканців села Тисменичани Надвірнянського району. Місцевий спец агролісгосп вирубував дубовий ліс без погодження з громадою. Селяни були вимушені звернутись до правоохоронних органів. Невдовзі отримали відповідь з екоінспекції, що рубка головного користування у селі проводилася законно на основі лісорубних квитків.

Також у 2018 році розгорівся скандал стосовно незаконної вирубки деревини в зоологічному заказнику. Військова прокуратура підозрює службовців ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Мова йде про вирубку лісу у зоологічному заказнику "Чорний ліс".

5 березня 2019 року в Івано-Франківську активісти виступали проти призначення в правління лісового та мисливського господарства екс-регіонала Ігоря Тимочка. 19 березня 2019 року Президент України Петро Порошенко також зауважив, що області потрібно: "Не ліс вирубати, а туристів залучати".

Враховуючи те, що ОДА посилається виключно на статті закону, що регулюють механізм використання лісових ресурсів та не здійснює обіцяні кроки для припинення рубки лісу, про що говорять наведені вище факти, обіцянка заборонити та припинити рубати ліс вважається невиконаною.