Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна пообіцяв у разі потреби збудувати термінал за рік

5 травня 2018 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна пообіцяв у разі потреби збудувати термінал для авіаперевезень за рік. "Ви знаєте, якщо мені зараз скаже компанія, наприклад лоукост, що я (компанія) хоче здійснювати авіаперевезення - побудуй мені термінал. Їй богу, на наступний рік термінал буде збудований", - заявив він. (відео 57:50-59:12).
Архів
Сказано 2 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=W10tchperE0
  • http://www.gazeta1.com/statti/stepan-barna-zhodnoyi-posady-za-chotyry-roky-v-ternopilskij-oblasti-ne-prodav/
  • http://dumay.org.ua/2019/03/u-ternopoli-zbuduyut-novyj-jevropejskyj-aerovokzal/

Результат

4 грудня 2018 року Степан Барна заявив, що його слова, щоби хтось узяв аеропорт в оренду за одну гривню, не знайшли зацікавлених осіб. "Беріть за одну гривню, плюс за кошти Фонду регіонального розвитку зробимо термінал і на додачу для будівництва логістичного комплексу передамо ще два гектари землі. Робитиму все для того, щоб аеропорт запрацював за своїм прямим призначенням", - повідомив посадовець.

У листопаді 2018 року Тернопільська ОДА прийняла концепцію розвитку аеропорту "Тернопіль" до 2030 року, в якій передбачається будівництво вантажного митного термінала та представлений план розвитку аеропорту. Наразі, у 2019 році, планується лише оновити огорожу, освітлення та выдремонтувати злітно-посадкові смуги.

У березні 2019 року міністр інфраструктури Володимир Омелян перебуваючи з візитом у Тернополі зазначив, що будівництво аеропорту почнеться через 2 роки.