Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Порошенко запевнив, що прийде на засідання Верховної Ради 13 липня для ухвалення закону про розмитнення авто на єврономерах

12 липня 2018 року народний депутат України Олексій Порошенко запевнив, що прийде на засідання Верховної Ради 13 липня для ухвалення закону про розмитнення авто на єврономерах (відео:-2:40). Затриманий мітингарями, які вимагали ухвалення закону про розмитнення авто на європейський номерах, депутат сказав: "Зазвичай, в п'ятницю голосування майже не відбуваються, але я зроблю все від мене залежне, я прийду на засідання".
Виконано
Сказано 12 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/PidsluhanoBC/videos/1357169111093228/
  • https://112.ua/politika/rada-namerena-vvesti-novye-pravila-rastamozhki-avto-453731.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19680

Результат

13 липня Верховна Рада проголосувала за проект закону "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" №8488. Законопроект передбачає зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають екологічному стандарту "євро-5", а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспорту, зареєстрованого в інших державах. Такі зміни мають намір внести до Податкового та Митного кодексів. Депутат був присутній на пленарному засіданні та підтримав вказаний законопроект.