Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Сюмар запевнила, що у 8-му скликанні простір для роботи журналістів в стінах ВРУ буде відкритий

10 липня 2018 року Вікторія Сюмар запевнила, що у 8-му скликанні простір для роботи журналістів в стінах Верховної Ради буде відкритий. За її словами, працівникам ЗМІ мають бути надані всі можливості допуску у кулуари і умови для нормальної передачі інформації, як це є в Європарламенті.
Виконано
Сказано 10 липня 2018 р.

Джерело

  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1740471-u-komiteti-zi-svobodi-slova-poobitsyali-ne-vlashtovuvati-u-vr-getto-dlya-zhurnalistiv
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/03/29/7210574/

Результат

23 березня 2019 року Сюмар повідомила, що має намір зробити акредитацію журналістів більш жорсткою. Зокрема, планує боротися проти проросійських ЗМІ. Що не полегшує, а навпаки обмежує доступ певних ЗМІ.

Станом на 12 липня 2019 року робота журналістів в Раді лишилась на тому ж рівні, що й на момент надання обіцянки, вони мають право знімати відео в обумовлених місцях, як і було до нині. Журналістам не було надано особливих прав, зокрема права відвідувати сесійну залу, питання з обмеженням акредитації проросійським ЗМІ, також повисло в повітрі.

Враховуючи те, що нічого в роботі журналістів в Раді не змінилось, а ніяких прав обмежено не було, обіцянка отримує статус "виконано".