Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич має намір запровадити розподіл вільних місць у школі шляхом жеребкування

20 квітня 2018 року міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що має намір запровадити розподіл вільних місць у школі шляхом жеребкування. «Жеребкуванням буде вирішуватися, хто потрапить на вільні місця, тобто жеребкування буде застосовуватися тільки при наявності вільних місць та у присутності батьків», – повідомила Лілія Гриневич. Міністр додала, що це відбуватиметься у школах, які вважаються престижними, і у них має бути можливість провести інтернет-трансляцію або ж її можуть провести батьки на телефон, щоб процедура була максимально прозорою (відео:19:50).
Виконано
Сказано 20 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DhVLiUFKCLk
  • https://www.facebook.com/UAMON/videos/2145283332164900/
  • https://mon.gov.ua/storage/app/media/gromadske-obgovorennya/2018/05/05/Poryadok%20zarahuvannya%20do%20pershogo%20klasu.pdf

Результат

5 травня 2018 року у Міністерстві юстиції України затвердили порядок зарахування учнів до першого класу початкової школи. Відповідно до затвердженого порядку, дітей будуть зараховувати до школи за територіальним принципом. У разі наявності вільних місць у шкільному закладі, школа може провести жеребкування для зарахування учнів на вільні місця. Жеребкування має відбутися з 5 до 15 червня включно.