Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Володимир Омелян пообіцяв відкрити дім-музей Леонтовича у селі Шершні, якщо будинок насправді належав родині композитора

17 січня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв відкрити дім-музей Леонтовича у селі Шершні, якщо будинок насправді належав родині композитора. Нагадаємо, у мережі з'явилась інформація, що будинок у селі Шершні на Вінничині, у частині якого розташована Укрпошта – належить родині композитора Леонтовича та знаходиться на межі повної руйнації. Наразі спільно з очільником Вінницької області створено комісію щодо з'ясування історії будинку.
Архів
Сказано 17 січня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/volodymyr.omelyan/posts/10155506864608439
  • https://www.radiosvoboda.org/a/28942326.html
  • лист Ода

Результат

Відповідно до листа Вінницької обласної державної адміністрації від 24 вересня 2018 року, у селі Шершні відбулись громадські слухання щодо встановлення факту приналежності будинку, у частині якого розташована Укрпошта, до родини композитора Леонтовича. В рамках робочої зустрічі з фахівцями управління, науковими співробітниками музею та мешканцями територіальної громади села Шершні встановлено, що будинок не належав родині композитора. Таким чином, обіцянку Володимира Омеляна щодо відкриття музею Леонтовича у селі Шершні перенесено у розділ «архів».