Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кропивницького

Райкович обіцяє сприяти відкриттю аптек у віддалених мікрорайонах міста

29 листопада 2017 року міський голова Кропивницького повідомив про необхідність відкрити аптеки у віддалених мікрорайонах міста. За дорученням Андрія Райковича головні лікарі медзакладів Кропивницького, на території яких працюють приватні аптеки мають провести переговори з власниками аптечних мереж щодо влаштування аптечних пунктів у віддалених мікрорайонах. Йдеться про 5 аптек на Балці, Балашівці, Кущівці. Якщо до 1 січня 2018 року у віддалених мікрорайонах міста не з'являться аптеки міський голова пригрозив прибрати з лікувальних закладів міста усі комерційні аптеки, замінивши їх на комунальні.
Не виконано
Сказано 29 листопада 2017 р.

Джерело

  • http://www.kypur.net/pryvatni-apteky-pryberut-z-likaren-kropyvnytskogo-yakshho-do-kintsya-roku-ne-bude-aptechnyh-punktiv-u-viddalenyh-mikrorajonah/
  • http://tribuna.kr.ua/vlada/u-kropyvnytskomu-na-balashivtsi-ziavytsia-nova-apteka.html
  • Лист т.в.о. начальника управління Л. Потоцька
  • Лист секретаря міської ради А. Табалова

Результат

Станом на 15 січня 2018 року ситуація не змінилася, проте очільник міста Андрій Райкович запевнив, що працює над її покращенням. На Балашівці вже знайдено місце для нової аптеки.

Станом на 5 квітня 2019 року за результатами проведеної роботи було вкладено бізнес-план та розрахована потреба у фінансах та матеріально-технічному забезпеченні аптек у разі їх відкриття у віддалених районах.

На даний час існує декілька проблемних питань, а саме потенційна нерентабельність, дефіцит кваліфікованих кадрів, значні капіталовкладення. Тому на даний час питання знаходиться у стадії опрацювання. Разом з тим міська влада намагалася долучити до реалізації даного проєкту представників фармацевтичного бізнесу, але станом на сьогодні відповіді на звернення не отримали.

За інформацією міської ради від 19 травня 2020 року цього року у Кропивницькому було відкрито 2 аптеки у віддалених мікрорайонах міста: на Балашівці, за адресою: вул. Казанська, 12-а, та Великій Балці, за адресою: вул. Чайковського, 83/172. Проте в обіцянці мова йшла про 5 аптек на Балці, Балашівці та Кущівці, а комерційні аптеки залишилися на своїх місцях, тому обіцянка отримує статус не виконано.