Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук пообіцяв судитися з Проданом відносно оренди землі

1 грудня 2017 року Міський голова Чернівців Олексій Каспрук запевнив, що міська рада обов'язково буде судитися з депутатом "Рідного міста" Василем Проданом відносно оренди землі депутатом, коштів за яку він не сплачував (відео 15:56-16:20).
Архів
Сказано 1 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=b4L-InJLrSk
  • Лист заступника Чернівецького міського голови Паскар Олександра
  • https://www.youtube.com/watch?v=-Me7Yzw7cAA
  • Лист Чернівецької МР від 31 липня 2019 року

Результат

За інформацією Чернівецької міськради від 31 липня 2019 року, на засіданні комісії з питань визначення та відшкодування збитків заподіяних територіальній громаді м. Чернівці, яке відбулось 14 березня 2018 року було погоджено акт з визначенням збитків заподіяних Проданом Василем Софроновичем. Акти комісії затверджує виконавчий комітет Чернівецької міськради. Однак, виконком Чернівецької міськради рішення щодо погодження акта комісії - не прийняв. Відтак, позовна заява до Продана В.С. про відшкодування збитків заподіяних громаді міста не була подана.

Враховуючи вищезазначені факти обіцянка перенесена до архіву.

Станом на 28 березня 2018 року комісія з питань визначення та відшкодування збитків, заподіяних громаді Чернівців, в наслідок порушень земельного законодавства склала акт на землекористувача Продана В.С. про визначення збитків у загальній сумі 4 млн 34 тис. грн. Акти внесено на розгляд виконавчого комітету. Після затвердження актів юридичне управління міської ради подасть позов до суду про відшкодування.

На засіданні виконавчого комітету 24 квітня 2018 року виконком не затвердив акти "про сплату нанесення шкоди підприємствами пов'язаними декількома підприємцями в тому числі і підприємствами наближеними до Василя Продана на сумі понад 4 млн гривень" - заявив Олексій Каспрук (відео 06:10- 06:49).