Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Галасюк пообіцяв, що Радикальна партія ініціює розслідування щодо зриву термінів у створенні експортно-кредитного агенства

27 листопада 2017 року народний депутат Віктор Галасюк пообіцяв, що Радикальна партія ініціює розслідування щодо порушення закону через зрив термінів у створенні експортно-кредитного агенства. За його словами, закон зобов'язував уряд створити ЕКА ще влітку 2017 року (відео 5:20 - 5:40).
Не виконано
Сказано 27 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=CeCiSgDdU2I
  • http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/1792-19
  • https://www.obozrevatel.com/economics/business-and-finance/yak-v-ministerstvi-ekonomiki-galmuyut-ukrainskij-eksport.htm
  • Лист від народного депутата Віктора Галасюка
  • Додаток до листа від народного депутата Віктора Галасюка
  • Додаток до листа від народного депутата Віктора Галасюка

Результат

Ще 3 квітня 2017 року народний депутат України Віктор Галасюк звинуватив голову НБУ Валерію Гонтареву у саботажі запуску експортно-кредитного агентства (відео).

5 квітня 2017 року Мінфін оприлюднив текст меморандуму про економічну та фінансову політику співпраці з Міжнародним валютним фондом, у якому Україна зобов'язується утриматися від створення Державного експортно-кредитного агентства впродовж найближчих трьох років. Додамо, що документ було підписано Президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром фінансів Олександром Данилюком та головою Нацбанку Валерією Гонтаревою.

12 травня 2017 року Віктор Галасюк повідомив про засідання робочої групи, яке відбулося у МЕРТ та стосувалося питання створення експортно-кредитного агентства. За його словами, в Міністерстві заявили про підтримку його розвитку.

9 лютого 2018 року Віктор Галасюк в своєму листі повідомив, що починаючи з 20 грудня 2018 року він систематично здійснював контроль над процесом імплементації урядом Закону України №1792 (про створення Експортно-кредитного агенства).

Так, він неодноразово звертався до уряду з пропозиціями, що могли б прискорити створення ЕКА. Депутат вказав, що в період з 27 листопада 2017 року по 9 лютого 2018 року він провів засідання круглого столу на дану тему, по результатам якого він написав звернення до уряду.

Тим не менше, Віктор Галасюк не надав доказів своїх дій, що могли б сприяти початку розслідування порушення норм Закону України №1792 , у тому числі, щодо створення Експортно-кредитного агенства. Нагадаємо, згідно прикінцевих положень закону №1792 створення створення ЕКА мало відбутись не пізніше 20 червня 2017 року.Таким чином депутат не виконав свою обіцянку.