Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенуха запевнив, що разом зі своїми колегами буде вимагати від Уряду негайно відреагувати на ситуацію із виплатою боргів та подальшим функціонуванням "Миколаївського суднобудівного заводу"

15 листопада 2017 року народний депутат України Роман Семенуха запевнив, що разом зі своїми колегами буде вимагати від Уряду негайно відреагувати на ситуацію із виплатою боргів та подальшим функціонуванням "Миколаївського суднобудівного заводу". Нардеп повідомив, що у Миколаєві доведені до відчаю працівники Державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод".Люди вимагають від держави погасити заборгованість по зарплаті, що складає вже майже 61 мільйон гривень. Така ситуація є неприпустимою на стратегічному підприємстві, що входить до концерну "Укроборонпром".
Архів
Сказано 15 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/SemenukhaRoman/posts/1996373350644046
  • http://www.nikpravda.com.ua/v-miklayivskij-oda-vidreaguvali-na-protest-pratsivnikiv-zavodu-pitannya-ne-v-kompetentsiyi-oblasti/
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/ukroboronprom-zayavil-ostanovke-raboty-nikolaevskogo-1509462976.html
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1701434-u-mikolayevi-robitniki-zavodu-perekrili-mist-na-trasi-mizhnarodnogo-znachennya
  • https://www.depo.ua/ukr/war/chi-kriyetsya-zrada-u-zakritti-mikolayivskogo-sudnobudivnogo-zavodu-20171101667974
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2363564-zarplatni-borgi-mikolaivskogo-sudnobudivnogo-grojsman-nazvav-dedlajn-pogasenna.html

Результат

Обласна влада обіцяла зневіреним працівникам заводу зустріч із головою Уряду Володимиром Гройсманом, однак вона так і не відбулася. Не отримали люди відповідей ані від РНБО, ані від Міноборони, які мали б опікуватися долею стратегічно важливого підприємства.

21 вересня 2017-го року працівники "Миколаївського суднобудівного заводу" вийшли на мітинг під Миколаївську облдержадміністрацію з вимогою вирішити питання заборгованості по зарплатах в розмірі близько 60 мільйонів гривень, яка не виплачується їм з листопада 2014-го року. Щоправда, нічого тим не добились.

31 жовтня 2017 року прес-служба держконцерну повідомила, що діяльність державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод" паралізована через відсутність рішення щодо ракетного крейсера. ДП "Миколаївський суднобудівний завод", що входить до складу державного концерна "Укроборонпром", зупинив роботу. Діяльність державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод" паралізована через відсутність рішення Уряду щодо ракетного крейсера проекту 1164, заводський №2011 (та сама, колишня "Україна", – Р.Р.). На сьогодні арештовані рахунки підприємства, а заборгованість по заробітній платі становить понад 58 млн гривень", – сказано в повідомленні концерну.

При цьому, ДК "Укроборонпром" підготував та спрямував на розгляд Кабміну проект щодо врегулювання питань, пов'язаних з демілітаризацією та подальшим використанням ракетного крейсера. В держконцерні хочуть добитися відшкодування підприємству витрат за утримання крейсера, що дало б змогу погасити заборгованість із заробітної плати.

29 листопада 2017 року зранку в Миколаєві робітники ДП "Миколаївський суднобудівний завод" повністю перекрили рух Варварівського мосту, який є частиною траси міжнародного значення М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на Таганрог).

13 грудня 2017 року уряд доручив погасити заборгованість із заробітної плати перед працівниками Миколаївського суднобудівного заводу.

Володимир Гройсман підтримав пропозиції інших членів Кабміну і зазначив, що погасити цей борг концерн має до 25 грудня. «До 25 грудня і проінформувати Кабінет міністрів України", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Роман Семенуха не зареєстрував ані відповідні запити до влади, ані законопроекти та проекти постанов щодо ситуації із виплатою боргів та подальшим функціонуванням "Миколаївського суднобудівного заводу". Дана обіцянка отримує статус "архів" тому що, намагання народного депутата Семенухи втрачають актуальність поряд з підготовленим рішенням Кабміну погасити заборгованість із заробітної плати перед працівниками Миколаївського суднобудівного заводу до 25 грудня 2017 року.