Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Саєнко пообіцяв з 1 травня 2018 року скоротити чисельність працівників міністерств на 5%

28 вересня 2017 року міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко пообіцяв з 1 травня 2018 року скоротити чисельність працівників міністерств на 5%, без врахування новостворених директоратів (відео:09:40). Нагадаємо, у рамках реформи державної служби в десяти пілотних міністерствах створено нові структури – директорати. Наразі триває процес набору працівників.
Архів
Сказано 28 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=JG-StO35hbQ
  • лист міністерства
  • https://www.unian.ua/politics/2151024-kabmin-planue-skorotiti-mayje-8-tisyach-chinovnikiv-u-ramkah-reformi-derjavnogo-upravlinnya.html

Результат

Редакція «Слова і Діла» детальніше опрацювала інформацію щодо програми скорочення чисельності працівників міністерств. Так, відповідно до Стратегії реформування державного управління (додаток 2), передбачено скорочення чисельності працівників ЦОВВ на 5% з травня до кінця 2018 року. У свою чергу, 23 вересня 2017 року Олександр Саєнко наголосив, що черговий етап реформи державного управління передбачає скорочення 5% від нинішньої чисельності працівників міністерств з травня до кінця 2018 року.

Оскільки, публічна заява, яку ми зафіксували 28 вересня з прямої мови урядовця, не відповідає термінологічним рамкам, які вказані у Стратегії та були озвучені раніше Олександром Саєнко, обіцянку перенесено в архів.