Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Встановити лічильники в кожній оселі

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Анатолій Близнюк заявив, що найважливішим стратегічним завданням міністерства сьогодні є запровадження обліку відпущених та отриманих послуг. За словами Міністра, потрібно, щоб у кожній оселі були встановлені лічильники води, тепла і т.д.
Архів
Сказано 18 жовтня 2011 р.

Джерело

  • http://www.partyofregions.org.ua/ru/news/politinform/show/5999
  • Лист Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України О.М.Аліпова від 19 вересня 2012 року
  • http://www.ukurier.gov.ua/uk/articles/anatolij-bliznyuk-lyudi-mayut-brati-uchast-u-rozvy/p/

Результат

За інформацією Мінрегіону, в 2012 році для запровадження комерційного обліку тепла, безпосередньо отриманого та використаного споживачами, вперше в Україні було застосовано механізм зворотного бюджетного фінансування у формі пільгового довгострокового кредиту. Загалом, на встановлення будинкових вузлів обліку та регулювання води й тепла в держбюджеті на 2012-й рік було передбачено 40 млн. грн. Цієї суми, на думку відомства, було достатньо для того, щоб налагодити роботу нового механізму фінансування, тому цей процес продовжиться в подальшому за умови суттєвого збільшення видатків за цією програмою.

Слід зауважити, що технологічний облік тепла (тобто обсяг тепла виробленого та відпущеного у тепломережі) запроваджено вже на 84,4% об'єктів теплокомуненерго. Повністю оснащено лічильниками підприємства комунальної теплоенергетики в 9 областях (Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Харківській та Херсонській). При цьому найнижчий фактичний відсоток забезпечення засобами обліку в Києві (30,4%), Київській (44,9%), Чернівецькій (46,4%) областях та Севастополі (63,9%).

В грудні 2012 року Анатолія Близнюка було звільнено з посади очільника Мінрегіону.