Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв виділити кошти на реставрацію церкви у Коломиї

13 червня 2017 року голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв виділити кошти на реставрацію церкви Московського патріархату у Коломиї. За словами очільника області церква є державною власністю і пам’яткою архітектури України (відео 00:40-01:35).
Не виконано
Сказано 13 червня 2017 р.

Джерело

  • https://westnews.com.ua/golova-oda-goncharuk-rozpoviv-shho-bude-z-tserkvoyu-cherez-yaku-vinik-konflikt-v-kolomiyi-video/
  • Лист заступника голови Івано-Франківської ОДА Ігоря Пасічняка
  • Лист заступника голови Івано-Франківської ОДА Паранюка Ярослава
  • Лист першого заступника Івано-Франківської ОДА
  • https://dzerkalo.media/foto-u-kolomyyi-tryvayut-aktyvni-roboty-z-rekonstruktsiyi-blagovishhenskoyi-tserkvy/

Результат

Станом на 31 жовтня 2017 року кошти на реставрацію церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці по вул. Карпатська, 2 в Коломиї обласною державною адміністрацією не виділялись.

За інформацією Івано-Франківської ОДА від 15 березня 2018 року кошти на реставрацію церкви Московського Патріархату у коломиї не виділялись. У поточному році виділення коштів на об'єкт не передбачено.

Благовіщенська церква 1587 року по вул. Карпатська 2 у м. Коломиї є пам'яткою містобудування та архітектури національного значення. Рішенням обласної ради від 27 квітня 2018 року затверджено пооб'єктний розподіл коштів, що спрямовується на виконання цільової програми "Духовне життя". З 2016 по 2020 рік фінансування зазначеного об'єкта не передбачено. Однак, станом на 15 березня 2019 року у Коломиї тривають активні роботи з реконструкції Благовіщенської церкви за сприяння благодійного фонду, який взяв на себе всі витрати. Враховуючи те, що з 2017 року по березень 2019 року кошти обласною владою не виділялись, а реконструкцією займається благодійний фонд "Покуття" обіцянка отримує статус невиконаної.