Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук заявив, що не дозволить будь-яких силових варіантів вирішення конфліктів на території області

6 червня 2017 року голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук заявив, що поки він знаходиться на посаді керівника ОДА не дозволить будь-яких силових варіантів вирішення конфліктів на території області, в тому числі міжконфесійних (відео 00:06 -00:30).
Не виконано
Сказано 6 червня 2017 р.

Джерело

  • https://westnews.com.ua/mi-priydemo-do-mirnogo-vregulyuvannya-ochilnik-oblasti-pro-konflikt-z-moskovskim-patriarhatom-video/
  • https://www.youtube.com/watch?v=VDF0oIhGpDo
  • https://www.youtube.com/watch?v=deIUm936aRQ
  • https://www.youtube.com/watch?v=8FATGcK6NKg
  • https://www.youtube.com/watch?v=PjsXcJvfZaQ
  • https://www.unian.ua/politics/10485579-na-mitingu-poroshenka-v-ivano-frankivsku-vidbulisya-sutichki-mizh-nacdruzhinami-i-policiyeyu-video.html

Результат

Станом на травень 2019 року в Івано-Франківській області неодноразово було зафіксовано сутички між конфліктними сторонами, також на релігійному ґрунті, та відбувались заходи силового вирішення конфліктів.

4 липня 2017 року в приміщені в приміщені суду було побито священика УПЦ та лунали погрози про фізичну розправу стосовно вірян УПЦ (відео 19:20-20:20).

21 жовтня 2017 року відбулось силове протистояння між вірянами УПЦ та представниками УГКЦ за право служіння в Благовіщенському храмі в місті Коломия (відео 3:00-3:20).

12 листопада 2017 року стались сутички за право провести богослужіння між вірянами УПЦ МП та УПЦ КП під стінами Свято-Успенського храму в Івано-Франківській області (відео).

19 березня 2019 року в Івано-Франківську відбулись сутички між представниками "Нацдружин" та поліцією, було застосовано сльозогінний газ.