Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал пообіцяв долучитися до запуску аеропорту "Тернопіль"

1 серпня 2017 року міський голова Тернополя Сергій Надал заявив про створення спільного комунального підприємства між Тернопільською МР, Тернопільською ОДА та РДА "аеропорт Тернопіль" та пообіцяв долучилися до фінансування ремонтних робіт та придбання обладнання необхідних для відновлення роботи аеропорту (відео 07:30-08:05).
У процесі
Сказано 1 серпня 2017 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=WpWtkne76Uc
  • Лист Тернопільської міської ради від 12 листопада 2019 року
  • https://www.facebook.com/Nadal.Sergij/videos/585871302097034/
  • https://www.tenews.org.ua/post/show/1613123033-sergiy-nadal-u-ternopoli-bude-pracyuvati-sviy-aeroport

Результат

Станом на 12 лютого 2021 року створено спільне підприємство міської та обласної ради, яке буде займатись питання відновлення роботи аеропорту.

"Наше летовище знаходиться у підпорядкуванні Тернопільської обласної ради. Нарешті вдалося зрушити це питання. Вітаю рішення спільного підприємства ТОВ "Аеропорт". Його засновники – комунальне підприємство Тернопільської міської ради "Підприємство матеріально-технічного забезпечення” і комунальне підприємство Тернопільської обласної ради “Наглядінвестбуд”, - зазначив Сергій Надал.

Наразі триває пошук інвестора та розглядається його можлива участь в державній програмі, яка дозволить за державні кошти добудувати злітну смугу.

Нагадаємо про перебіг подій:

30 липня 2020 року міський голова Сергій Надал повідомив, що відновлення роботи аеропорту можливе, проте наразі він знаходиться у власності обласної ради.

"10 років мені не вдається вмовити керівництво обласної ради, щоб передати аеропорт у власність міста. Тому що місто має більше потужностей, місто має більше можливостей відновити роботу аеропорту. В нас є план відновлення роботи аеропорту. На жаль, обласна рада і обласна адміністрація не приймає наші пропозиції. Є думка створити спільне підприємство, місто готове долучитись до розвитку аеропорту. Будемо сподіватись, що це вдасться зробити", - зазначив очільник міста (відео 3:45-4:30).

За інформацією наданою Тернопільською міськрадою від 12 листопада 2019 року, аеропорт знаходиться на балансі обласної ради, проте заплановано створити спільне комунальне підприємство для відновлення та розвитку літовища. Обласною радою затверджено Програму розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту "Тернопіль" на реалізацію заходів Програми передбачено фінансування.