Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук має намір повернути дорогу до обласної власності та відремонтувати її

9 березня 2017 року міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив про намір повернути дорогу на вул. Хотинській в підпорядкування до обласної влади та відремонтувати її (відео 21:12-21:39).
Архів
Сказано 10 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=KMIq0JqqmRY
  • Лист заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Паскар Олександра Євгеновича
  • Лист Чернівецької МР від 31 липня 2019 року
  • https://molbuk.ua/chernovtsy_news/192351-vulycyu-khotynsku-v-chernivcyakh-khochut-peredaty-u-derzhavnu-vlasnist.html
  • https://molbuk.ua/chernovtsy_news/198536-u-pryamomu-efiri-kaspruk-zapytav-osachuka-pro-remont-vulyci-khotynskoyi-golova-oda-vidpovidi-ne-dav.html
  • https://molbuk.ua/chernovtsy_news/203194-uryad-vydilyt-200-milyoniv-na-remont-vulyci-khotynskoyi-v-chernivcyakh-nardep.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3065237-verhovnij-sud-skasuvav-ponovlenna-na-posadi-mera-cernivciv.html

Результат

За інформацією Чернівецької міської ради від 17 серпня 2017 року Олексій Каспрук звертався до голови Чернівецької ОДА з проханням передачі з комунальної власності автомобільної дороги, яка прилягає до дороги загального користування М-19, а саме вул. Хотинську протяжністю 4.9 км. Аналогічне звернення міський голова направив Голові Державного агентства Автомобільних доріг України. Однак відповідей на ці звернення не було.

За інформацією Чернівецької міськради від 31 липня 2019 року в період у 2017-2018 роках від Чернівецької ОДА та Державного агенства автомобільних доріг України щодо передачі з комунальної власності автомобільної дороги яка співпадає з дорогою загального користування М-19, а саме вул. Хотинську, позитивні відповіді не були отримані.

3 лютого 2020 року стало відомо, що вулицю Хотинську планують передати до державної власності. Це дозволить отримати додаткові кошти на її капітальний ремонт та утримання.

25 квітня 2020 року міський голова Олексій Каспрук звернувся до голови Чернівецької ОДА з проханням посприяти виділено коштів на ремонт вулиці Хотинської. Каспрук зазначив, що вулиця знаходиться на балансі міста. Проте відповіді не отримав.

16 липня 2020 року народна депутатка Олена Лис повідомила, що 200 мільйонів гривень планується виділити на ремонт вулиці Хотинської.

"Обіцяні кошти на капітальний ремонт вулиці Хотинської виділено! Щойно підписала проєкт Закону України "Про внесення змін Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", - зазначила Лис.

17 липня 2020 року Касаційний адміністративний суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції, яким Чернівецького міського голову поновили на посаді. Таким чином, Олексія Каспрука відсторонено від посади мера Чернівців. Оскільки в Олексія Каспрука більше немає відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки, публікацію перенесено в архів.