Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Медуниця домагатиметься введення для підприємств всіх областей єдиного тарифу на електроенергію

10 березня 2017 року народний депутат України Олег Медуниця пообіцяв домагатись введення єдиного тарифу на електроенергію для підприємств Сумської області. За його словами, мова йде про т. зв. споживачів енергопостачальників–«донорів» та споживачів енергопостачальників–«реципієнтів», тобто певні регіони отримують нижчий тариф, натомість інші — переплачують. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак її фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Архів
Сказано 10 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/oleg.medunitsya/posts/1312822395468202?pnref=story
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12018
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2211129-rada-uhvalila-zakon-pro-rinok-elektroenergii.html
  • http://dengi.ua/finance/295244-V-Ykraine-hotyat-yravnyat-tarifi-dlya-naseleniya-i-promishlennosti
  • Лист народного депутата Олега Медуниці від 22 листопада 2017 року

Результат

В квітні Верховна Рада ухвалила проект закону «Про ринок електричної енергії України» №4493. Законопроект передбачає надання можливості споживачеві самому вибирати постачальника електроенергії і платити за неї за ціною, сформованою попитом і пропозицією, а не за встановленими державою тарифами, а також зрівняти тарифи для населення та промисловості (підприємства платили приблизно в 1,7 рази більше, ніж населення). Олег Медуниця підтримав вказаний законопроект.

У відповідь на наш запит наприкінці листопада Олег Медуниця повідомив, що для вирішення питання введення єдиного тарифу ним до дати даної обіцянки (у січні) направлялись звернення президенту України, прем'єр-міністру, голові сумської ОДА та Сумської облради. Зокрема, пропонувалося ініціювати внесення змін до постанови №2358 "Про встановлення на січень 2017 року роздрібних тарифів на електричну енергію при переході до ринкових роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускаються для кожного класу споживачів, крім населення на території України". У свою чергу, НКРЕКП запевнили, що внесення відповідних змін може призвести до перехресного субсидіювання, що суперечить державній тарифній політиці.

Оскільки, кроки для здійснення обіцяного були зроблені ще до виголошення заяви, обіцянка переноситься до архіву ("архівні обіцянки").