Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пашинський запевняє, що фракція «Народного фронту» не піде на план, що передбачає порушення територіальної цілісності країни

23 лютого 2017 року народний депутат України Сергій Пашинський запевнив, що фракція «Народного фронту» не піде на план, що передбачає порушення територіальної цілісності країни, зокрема віддачу Криму та створення республік на окупованому Донбасі (відео:07:15). За словами парламентарія, в розробленій на РНБО стратегії говориться про те, що і Крим і Донбас є окупованими Російською Федерацією територіями. А плани обміняти Крим на спокій Донбасу, або створення республік фракція «НФ» не підтримає.
Архів
Сказано 23 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=GZ3iuLi9ojI
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2344979-u-zakonoproekt-pro-reintegraciu-donbasu-vklucili-krim.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14898
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14900

Результат

Верховна Рада на початку жовтня підтримала за основу проект закону №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Фракція НФ майже всім складом присутніх підтримала вказаний законопроект. Варто зазначити, що сам нардеп не голосував. За словами президента Петра Порошенка, останній проект та №7164 (про продовження особливого порядку самоврядування в ОРДЛО) дозволять продовжувати санкції проти Росії за порушення Мінських угод, а також дадуть виграти час для зміцнення української армії. Пізніше, з'явилася інформація, що по всьому тексту законопроекту додано положення відносно окупації Криму. Крім того, враховано поправку фракції НФ щодо верифікації указом президента факту звільнення окупованих територій. 6 жовтня 2017 року законопроект №7164 був розглянутий в прискореному порядку і був прийнятий. Сергій Пашинський проголосував "ЗА".

18 січня 2018 року законопроект №7163 був прийнятий у другому читанні. Сергій Пашинський голосував "ЗА".

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання