Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пашинський запевнив, що фракція «Народного фронту» не допустить проведення виборів на окупованій території до моменту виведення російський військ

23 лютого 2017 року народний депутат України Сергій Пашинський запевнив, що фракція «Народного фронту» не допустить проведення виборів на окупованій території до моменту виведення російський військ та відновлення контролю над кордоном (відео:07:15).
Архів
Сказано 23 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=GZ3iuLi9ojI
  • https://ru.tsn.ua/politika/rada-prinyala-zakon-poroshenko-o-reintegracii-donbassa-1005830.html
  • https://ukr.lb.ua/news/2019/02/13/419611_tsvk_viznachila_okrugi_yakih_vibori.html
  • https://ukr.lb.ua/news/2019/02/08/419191_poroshenko_zatverdiv_perelik.html

Результат

На початку жовтня 2017 року парламент ухвалив проект закону №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», яким продовжив дію особливого статусу ОРДЛО. Таким чином, останній вводиться в окремих районах Донецької і Луганської областей після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Закон передбачає можливість проведення виборів на цих територіях після того, як Україна отримає над ними контроль. Фракція «Народного фронту» майже всім складом присутніх підтримала вказаний законопроект.

8 лютого 2019 Петро Порошенко затвердив перелік окупованих територій.

13 лютого 2019 ЦВК визначив перелік виборчих округів.

З огляду на, що вибори не проходили на території окупованих територіях, але це не залежало від народного депутата, обіцянку переносимо в архів.