Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук планує відновити роботу «Карпатнафтохіму» вже у квітні 2017 року

17 лютого 2017 року під час зустрічі з першим віце-прем’єр-міністром, міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук заявив, що обласна влада планує відновити роботу нафтохімічного заводу «Карпатнафтохім» вже у квітні поточного року. За його словами, для цього потрібно організувати процес розмитнення сировини на території підприємства, оскільки досі це було дозволено лише через енергетичну митницю у Львові. На переконання Олега Гончарука, вирішити дані проблеми можна лише на державному рівні шляхом ухвалення урядом відповідних змін до законодавства. Степан Кубів запевнив керівництво області у позитивному вирішенні проблеми.
Архів
Сказано 17 лютого 2017 р.

Джерело

  • http://pravda.if.ua/news-117000.html
  • http://www.if.gov.ua/news/vidnovlennya-roboti-karpatnaftohimu-dast-dodatkove-nadhodzhennya-koshtiv-do-byudzhetu-oblasti-golova-oblderzhadministraciyi
  • http://pravda.if.ua/news-123426.html
  • https://economics.unian.ua/energetics/1952351-dfs-bude-kontrolyuvati-obig-naftoproduktiv-na-karpatnaftohimi.html

Результат

26 травня 2017 року прес-служба підприємства ТОВ «Карпатнафтохім» повідомила, що 8 червня 2017 року відбудеться запуск потужного нафтохімічного підприємства, а роботою будуть забезпечені 1950 осіб персоналу заводу і 750 співробітників суміжних і обслуговуючих організацій. Нагадаємо, що постановою №229 від 26.04.2017 р. уряд визначив для «Карпатнафтохім» квоти на поставку сировини: зріджений газ – 1070 млн літрів на рік; прямогонний бензин – 1170 млн в рік; дизельне паливо – 985 млн на рік. Податковий кодекс України передбачає контроль і облік поставок сировини та випуску готової продукції спеціальним податковим постом Державної фіскальної служби України.

31 травня 2017 року Державна фіскальна служба України створила відокремлений підрозділ Енергетичної митниці для контролю обігу нафтопродуктів, які будуть надходити в якості сировини на нафтохімічний завод «Карпатнафтохім» для виробництва етилену та іншої продукції. В. о. голови ДФС Мирослав Продан запевнив, що окремий структурний підрозділ Енергетичної митниці забезпечить повноцінне функціонування даного підприємства. За словами міністра енергетики Ігоря Насалика завод має запрацювати з 10-12 червня і буде переробляти в місяць близько 70-80 тис. тонн нафтопродуктів.

ВИСНОВОК: враховуючи, що ДФСУ створила відокремлений підрозділ Енергетичної митниці для контролю обігу нафтопродуктів, які будуть надходити в якості сировини на нафтохімічний завод «Карпатнафтохім» для виробництва етилену та іншої продукції в кінці травня 2017 року, умови за якої обіцянки може отримати відповідний статус не дотримані, тому обіцянка переводиться в категорію "архівні обіцянки".