Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пашинський заявив, що вимагатиме притягнення до відповідальності нардепів, які брали гроші в Олександра Онищенка

6 грудня 2016 року народний депутат України Сергій Пашинський заявив, що вимагатиме притягнення до відповідальності народних депутатів, які брали гроші у Олександра Онищенка за акції протесту під КМУ проти Арсенія Яценюка та неголосування за закон про «спецконфіскацію» (відео:05:28). «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Архів
Сказано 6 грудня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=ftlB83PRu3o
  • http://www.radiosvoboda.org/a/news/28162301.html
  • http://112.ua/politika/teteruk-o-zayavlenii-v-nabu-delo-zaregistrirovano-i-nachato-rassledovanie-357865.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/12/6/7129039/

Результат

7 грудня 2016 року фракція «Народного фронту» домоглася відкриття кримінального провадження про підкуп нардепів згідно заяв Олександра Онищенка. За словами директора НАБУ Артема Ситника, частина з них немає кримінального підґрунтя. Розслідування стосуватиметься виключно фактів підкупу депутатів Верховної Ради за голосування щодо відставки голів ГПУ та СБУ, а також призначення нового генпрокурора.

ВИСНОВОК: фракція «Народного фронту» вимагала відкриття кримінального провадження по всім заявам Онищенка (в т.ч. акції протесту під Кабміном проти Яценюка, неголосування за закон про «спецконфіскацію»), але домоглась відкриття лише фактів підкупу за голосування щодо відставки голів ГПУ та СБУ, а також призначення нового генерального прокурора.